2D echo

Een 2D echo is de klassieke zwart-witte echo zoals bij de gynaecoloog. Je ziet eigenlijk een doorsnede van het kindje. Ligging is hierbij dus minder belangrijk aangezien je door structuren heenkijkt die eventueel voor het gezichtje liggen. Deze echo is mogelijk vanaf 6 weken zwangerschap, dan is er al een mooi kloppend hartje te zien.  In 2D kunnen fotos en filmpjes gemaakt worden.

3D echo

Bij een 3D echo wordt er een extra diepte en kleur aan de 2D toegevoegd. Een 3D echo wil zeggen dat er 3 dimensies worden waargenomen: lengte, breedte en diepte. Hierdoor ga je geen dwarsdoorsnede zien maar er eerder omheen kijken. Op die manier zie je de vorm van het gezichtje en kan je gaan zoeken naar gelijkenissen met broer of zus of mama of papa. Een 3D echo is een foto.

4D echo

Bij een 4D echo wordt er nog 1 extra dimensie toegevoegd, namelijk tijd. Dit wil zeggen dat je een 3D video te zien krijgt (dus: foto is 3D, video = 4D). De baby die gaapt, lacht, snoeten trekt, vruchtwater drinkt of eventjes zijn oogjes opent. Dat zijn taferelen die we wel eens zien  bij een 4D sessie.

2D foto met hartslag

2D  video

3D foto op 29 weken

3D foto op 12 weken

3D echo angelsmile

4D op 25 weken

© 2023 by Mother & More. Proudly created with Wix.com